Familien Fjeldvigs slektsside

Del Skriv ut Legg til bokmerke
Haugnæss, Kari

Haugnæss, Kari

Kvinne 1930 - 2019  (88 år)

Personlig informasjon    |    Media    |    Notater    |    Kilder    |    Hendelseskart    |    Alle

 • Navn Haugnæss, Kari 
  Fødsel 17 Des 1930  Lerkendal, Trondheim, Sør-Trøndelag Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Dåp 23 Des 1930  E. C. Dahls Stiftelse i Trondheim Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Kjønn Kvinne 
  Bolig 1934  Klæbuveien 132a i Trondheim Finn alle personer med hendelser på dette stedet  [1
  • Bodde sammen med far Rolf Haugnæss, mor Alma Haaseth, og Torrid, og hushjelpen Margit Elfrida Hansen, flyttet hir 15.10.1933
  SBOK
  Død 18 Okt 2019  Åsane i Bergen Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Begravelse 11 Sep 2020  Vestre Gravlund i Oslo Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Person ID I590  Fjeldvig
  Sist endret 12 Sep 2020 

  Far Haugnæss, Rolf,   f. 19 Apr 1898, Klostergaden, Trondheim, Sør-Trøndelag Finn alle personer med hendelser på dette stedetd. 1 Des 1983, Trondheim Syke og Aldershjem, Trondheim, Sør-Trøndelag Finn alle personer med hendelser på dette stedet (Alder 85 år) 
  Mor Haaseth, Alma,   f. 14 Aug 1904, Veblungsnes i Møre og Romsdal Finn alle personer med hendelser på dette stedetd. 28 Apr 1993, Trondheim Finn alle personer med hendelser på dette stedet (Alder 88 år) 
  Ekteskap 29 Jun 1929  Trondheim Finn alle personer med hendelser på dette stedet  [2
  Notater 
  • Rolf og Alma giftet seg i Bakklandet kirke den 29.juni 1929. Forlovere var Fu Anna Johansen og Fyrverker Ole Haugnæss.


   I folketellingen for Strinda 1934 står familien oppført i, 2. etasje. De hadde 4 rom med kjøkken og bad, og husleien var kr. 75.
   De hadde også en hushjelp som het Margit Hansen, f. 25.4.1909. Hun var da ugift.
   , [3, 4]
  Bilder 6 Bilder
  Dokumenter
  Haugness_Rolf_Alma_ekteskap
  Haugness_Rolf_Alma_ekteskap
  Famile ID F23  Gruppeskjema  |  Familiediagram

  Familie 1 Fjeldvig, Knut,   f. 28 Mar 1918, Bakke i Trondheim Finn alle personer med hendelser på dette stedetd. 16 Jun 1969, Kristiansund Sykehus i Kristiansund Finn alle personer med hendelser på dette stedet (Alder 51 år) 
  Ekteskap 19 Jul 1952  Kirklandet Kirke, Kristiansund, Møre og Romsdal Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Notater 
  • Kari og Knut reiste til Bergen da Knut var ferdig med utdannelsen sin, det Knut fikk arbeid på Sundt varemagasin og Kari arbeidet for tannlege Tokken Trædal. Dette var mens de var forlovet. Knut bodde på Eidsvågnesset og Kari var barnepike. Deretter flyttet de til Eidsvågnesset. Kari bodde hos en famlie, mens Knut bodde sammen med en kollega fra Sundt. Knut søkte jobb på den tiden, og fikk stilling ved Berserk fabrikker i Kristiansund.

   Først jobbet hun hos tannlege Nesse, men fikk tilbud om jobb hos Tokken Tredal. Han jobbet litt på teateret i tillegg.
  Barn 
   1. Fjeldvig, T.
   2. Fjeldvig, H.S.
   3. Fjeldvig, W.
  Bilder Minst en nålevende eller privat person er linket til dette bildet. Detaljer ikke tilgjengelig.
  Famile ID F14  Gruppeskjema  |  Familiediagram
  Sist endret 18 Mar 2018 

  Familie 2 Andersen, Rolf Meyer,   f. 24 Sep 1940, Bergen i Hordaland Finn alle personer med hendelser på dette stedetd. 22 Mai 2022, Morvik, Åsane i Bergen Finn alle personer med hendelser på dette stedet (Alder 81 år) 
  Famile ID F225  Gruppeskjema  |  Familiediagram
  Sist endret 19 Mai 2024 

 • Hendelseskart
  Link til Google MapsFødsel - 17 Des 1930 - Lerkendal, Trondheim, Sør-Trøndelag Link til Google Earth
  Link til Google MapsDåp - 23 Des 1930 - E. C. Dahls Stiftelse i Trondheim Link til Google Earth
  Link til Google MapsBolig - 1934 - Klæbuveien 132a i Trondheim Link til Google Earth
  Link til Google MapsEkteskap - 19 Jul 1952 - Kirklandet Kirke, Kristiansund, Møre og Romsdal Link til Google Earth
  Link til Google MapsDød - 18 Okt 2019 - Åsane i Bergen Link til Google Earth
   = Link til Google Earth 

 • Bilder 100 Bilder

 • Notater 
  • Da Kari ble født bodde familien i Klæbuveien 132. Hun ble døpt på E.C.Dahls stiftelse. Huset de bodde i lå nedenfor Rosenborg stadion i Trondheim, De flyttet senere til Paul Fjermstads vei 13, der Kari vokste opp. Hun forteller selv, i et intervju i 2012 at hun husket at hun bodde der da hun var 4 år, og at hun gikk på danseskolen og ble kjørt hjem av dokjøreren.
   Kari fullførte framhaldsskolen og begynte rette etter i lære som tannlegeassistent hos tannlege Julstad i Trondheim.
   Hun var da 16 år og tannklinikken lå i samme bygget som hotel Astoria, og hun forteller at hun ofte gikk på Astoria for å kjøpe formiddagsmat. Per Sjølie var en kjent operasanger, som bodde i nærheten av henne, arbeidet også på tannlegekontoret som tanntekniker og hun forteller at når hun kom på jobb om morgenen så hørte hun ham synge opera langt nede i korridøren. Jobbet hos tannlege Julstad som tannlegeassistent og ble opplært av ham.

   Da hun var 16 år traff hun urmaker Johansen i et selskap hos tannlege Julstad. De fikk god kontakt som hun ble spurt om hun ville være barnepike for sønnen Carl Fritjof Johansen. Der var hun til hun var 19 år, da var Per Sjølid og hun på et show på studentersamfunnet og da traff hun Knut. De forlovet seg i Studentersamfunnet og det ble lyst for ekteskap den 18. juni 1952.

   Før Kari og Knut giftet seg dro de til Bergen i en periode. Knut hadde fått arbeid på Sundt. Kari begynte i arbeid hos tannlege Nesse, i sentrum i Bergen, men sluttet der etter kort tid og begynte hos tannlege Tokken Tredahl. De bodde hver for seg, men ikke langt fra hverandre på Eidsvågnesset. Knut bodde sammen med en kollega fra Sundt, mens Kari bodde hos en familie. Det er noe uklart om Kari arbeidet som barnepike for denne familien, elle rom hun jobbet hos tannelegen da hun var i Bergen sammen med Knut.

   Kari og Knut giftet seg i Kirklandet kirke i Kristiansund i 1952. Da hadde Knut fått arbeid som driftsleder på Berserk Fabrukker på Kirkelandet. De kjøpte leilighet i Vågebakken 2 og der ble de til alle tre barna var født. I 1960 kjøpte de rekkehus i Teistholmveien på Gomalandet, og ble boende der til Knut døde i 1969.
   I 1970 traff Kari sin nye mann, Rolf Meyer. De møttes på på Grand Hotel i Kristiansund. Rolf var reisende handelsmann og besøkte ofte Kristiansund i sitt arbeid, og det oppstod rask søt musikk. Dette skulle bli begynnelsen på et forhold som varte helt til Kari døde i 2019.
   I 1971 flyttet Rolf og Kari med Heidi og Wenche til Ytre Arne utenfor Bergen. Der bodde de et år før Kari og Rolf kjøpte rekkehus i Nipedalen på Lyngbø i Bergen.

   Mens barna var små hadde Kari deltidsjobb på forskjellige klesbutikker i Kristiansund. Hun jobbet en stund hos brødrene Borochsteins på Dressmagasinet øverst i Kaibakken, deretter var hun i noen år i skobutikken som lå vegg i vegg. Senere var hun hos Nytt og Nett i Hauggata. Hun var også aktiv i Røde Kors, og bidro blandt annet med å gå mannequin når nye kleskoleksjoner skulle lanseres. Vi vet ikke akkurat når, men på et tisdspunkt fikk jobb på skoletannlegens kontor på Allanengen barneskole i byen. Vi barna husker godt at det var litt tryggere å gå til tannlegen når mamma var der.
   Kari begynte å jobbe på Det odontologiske fakultet da familien flyttet til Bergen etter at Knut døde. Etterhvert ble hun meget engasjert i kunstnerisk aktivitet og begynte bla å male veggmalerier i voksen alder. Hun startet med poreslensmaling, gikk over til glassmaling, som hun holdt på med til hun var over 80 år.

   Hun malte både med acryl, oljefarger og akvareller, og deltok på mange lokale utstillinger i Bergensområdet, fortrinnsvis Åsane der hun bodde. Kari holdt kurs i porselensmailong, olje- og akrylmaling, samt akvarellmaling helt opp til hun var rundt 80 år. Alle som kjente henne

   Kari var på alle måter en lys sjel. Hun var åpen for det meste og med på alt som var morro. Nysgjerrig og interessert i det meste og holdt aldri tilbake for å prøve noe nytt. Enten det gjaldt mat, moter (klær) eller kunst. Hun jobbet i mange år i forskjellige klesbutikker både i Bergen og Kristiansund, og var alltid feiende flott når hun gikk på byen med venninger eller for å handle. Samtidig tok hun seg selv lite høytidelig, og begynte det å regne når hun fartet rundt i byen, nølte hun ikke med å trekke på seg en dusjhette hun alltid hadde i vesken, og brydde seg lite om at hva folk tenkte eller sa. Hun brydde seg i det hele tatt veldig lite om hva andre mente. Hun var modig og tok sine valg både i livet og i stil. Hun hadde stor sosial omgangskrets og mange venninner som hun tok godt vare på og som var veldig glad i henne.

 • Kilder 
  1. [S385] Kommunal folketelling 1934 for 1660 Strinda herred-, http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01063301014230.

  2. [S234] Sør-Trøndelag fylke, Bakklandet, Ministerialbok nr. 604A26 (1917-1931), Ekteviede 1929, side 208., http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=49656&idx_id=49656&uid=ny&idx_side=-211.

  3. [S234] Sør-Trøndelag fylke, Bakklandet, Ministerialbok nr. 604A26 (1917-1931), Ekteviede 1929, side 208.

  4. [S154] Folketellingen for Strinda 1934.