Familien Fjeldvigs slektsside
Fjeldvig, O.
1. Fjeldvig, O.
2. Gram, K.G. K.G. + Fjeldvig, H.S.. [Gruppeskjema] [Familiediagram]
3. Fjeldvig, H.S. Barn:
Generasjon: 3
4. Johannessen Gram, Johannes ble født 4 Okt 1916 , Borgund i Lærdal, Sogn og Fjordane (sønn av Johannesson Gram, Johannes og Gullaksdatter Øynahagen, Ingeborg); døde 2006, Øvre Årdal, Sogn og Fjordane; ble begravet 2006, Øvre Årdal, Sogn og Fjordane. Notater:
Johannes og familien bodde på Vettei ei tid mens foreldrene til Johannes boddei Valdres. Johannes og Mattea hadde før bodd på Hellelo og i Plassen, (Frammi). Senere flyttet de til Valdres og Årdal. De har i alt 10 barn.«s99 s. 481-482»
Johannes + Larsen, Mathea Røn i Valdres. Mathea (datter av Larsen, Even og Knutsdatter Brekken, Ingeborg) ble født 19 Mai 1922 , Røn Valdres; døde 13 Feb 1997, Øvre Årdal, Sogn og Fjordane; ble begravet 1997, Øvre Årdal, Sogn og Fjordane. [Gruppeskjema] [Familiediagram]
5. Larsen, Mathea Røn i Valdres ble født 19 Mai 1922 , Røn Valdres (datter av Larsen, Even og Knutsdatter Brekken, Ingeborg); døde 13 Feb 1997, Øvre Årdal, Sogn og Fjordane; ble begravet 1997, Øvre Årdal, Sogn og Fjordane. Barn:
- Johannessen Gram, J.
- Johannesdatter Gram, I.
- Johannesdatter Gram, Inger Solveig ble født 1945 , Vettei, Under Eggum; døde 1945.
- 2. Gram, K.G.
6. Fjeldvig, Knut ble født 28 Mar 1918 , Bakke i Trondheim; ble døpt 26 Mai 1918 , Bakklandet menighet i Trondheim (sønn av Andersen Fjeldvig, Disponent John og Johannesdatter Hammer, Hjørdis); døde 16 Jun 1969, Kristiansund Sykehus i Kristiansund; ble begravet 23 Jun 1969, Tilfredshet Kirkegård i Trondheim. Andre Hendelser og Egenskaper:
- R-S3227: Y
- Referanse nummer: 1
- SBOK: Y
- Konfirmasjon: 3 Des 1933, Ila i Trondheim
Notater:
Da Knut ble født bodde familien i Bakkegt.14b i Trondheim. Senere ved folketellingen av 1925 for Trondheim, bodde familien i Bergsligt nr. 15., 2. etg. Der hadde familien 4 rom og ett kjøkken. Årlig husleie var kr. 900,- og huseier var H. Hellem.«s5»
Knut studerte til maskiningeniør på ingeniørhøyskolen i Göteborg, og etter han var ferdig fikk han seg jobb som driftsleder på Berserk fabrikker i Kristiansund.
Knut var en aktiv sportsmannn i hele sitt liv, og brukte mye tid sammenmed familien ute på ski eller til fots i området rundt Kristiansund. Da barna var blitt store nok, dro familien på påskeferie hvert år til Storås i Meldal for å gå på ski. ellers var det ut på tur hver søndag, enten det var på ski om vinteren, til fots i fjellet eller bærplukking i Byskogen på Frei, eller fisketur langs svabergene på Frei.
I sin ungdom var Knut også en aktiv idrettsmann. Han var muligens inspirert av sin far John Fjeldvig, som var med i stifte sportsklubben Brage i Trondheim.
I 1936 kom han på 4. plass i et slalomrenn i regi av Trondheims skiklubb i klassen «Menn tidligere upremiert», og i 1938 på 3 plass i klassen «C».
Knut døde så altfpr tidlig, bare 51 år gammel. Da var barne 10, 13 og 16 år gamle. Ca ett å etter at Knut døde flyttet Kari med barna Heidi og Wenche til Ytre Arna ved Bergen.Knut giftet seg med Haugnæss, Kari 19 Jul 1952, Kirklandet Kirke, Kristiansund, Møre og Romsdal. Kari (datter av Haugnæss, Rolf og Haaseth, Alma) ble født 17 Des 1930 , Lerkendal, Trondheim, Sør-Trøndelag; ble døpt 23 Des 1930 , E. C. Dahls Stiftelse i Trondheim; døde 18 Okt 2019, Åsane i Bergen; ble begravet 11 Sep 2020, Vestre Gravlund i Oslo. [Gruppeskjema] [Familiediagram]
7. Haugnæss, Kari ble født 17 Des 1930 , Lerkendal, Trondheim, Sør-Trøndelag; ble døpt 23 Des 1930 , E. C. Dahls Stiftelse i Trondheim (datter av Haugnæss, Rolf og Haaseth, Alma); døde 18 Okt 2019, Åsane i Bergen; ble begravet 11 Sep 2020, Vestre Gravlund i Oslo. Andre Hendelser og Egenskaper:
- SBOK: Y
- Bolig: 1934, Klæbuveien 132a i Trondheim
Notater:
Da Kari ble født bodde familien i Klæbuveien 132. Hun ble døpt på E.C.Dahls stiftelse. Huset de bodde i lå nedenfor Rosenborg stadion i Trondheim, De flyttet senere til Paul Fjermstads vei 13, der Kari vokste opp. Hun forteller selv, i et intervju i 2012 at hun husket at hun bodde der da hun var 4 år, og at hun gikk på danseskolen og ble kjørt hjem av dokjøreren.
Kari fullførte framhaldsskolen og begynte rette etter i lære som tannlegeassistent hos tannlege Julstad i Trondheim.
Hun var da 16 år og tannklinikken lå i samme bygget som hotel Astoria, og hun forteller at hun ofte gikk på Astoria for å kjøpe formiddagsmat. Per Sjølie var en kjent operasanger, som bodde i nærheten av henne, arbeidet også på tannlegekontoret som tanntekniker og hun forteller at når hun kom på jobb om morgenen så hørte hun ham synge opera langt nede i korridøren. Jobbet hos tannlege Julstad som tannlegeassistent og ble opplært av ham.
Da hun var 16 år traff hun urmaker Johansen i et selskap hos tannlege Julstad. De fikk god kontakt som hun ble spurt om hun ville være barnepike for sønnen Carl Fritjof Johansen. Der var hun til hun var 19 år, da var Per Sjølid og hun på et show på studentersamfunnet og da traff hun Knut. De forlovet seg i Studentersamfunnet og det ble lyst for ekteskap den 18. juni 1952.
Før Kari og Knut giftet seg dro de til Bergen i en periode. Knut hadde fått arbeid på Sundt. Kari begynte i arbeid hos tannlege Nesse, i sentrum i Bergen, men sluttet der etter kort tid og begynte hos tannlege Tokken Tredahl. De bodde hver for seg, men ikke langt fra hverandre på Eidsvågnesset. Knut bodde sammen med en kollega fra Sundt, mens Kari bodde hos en familie. Det er noe uklart om Kari arbeidet som barnepike for denne familien, elle rom hun jobbet hos tannelegen da hun var i Bergen sammen med Knut.
Kari og Knut giftet seg i Kirklandet kirke i Kristiansund i 1952. Da hadde Knut fått arbeid som driftsleder på Berserk Fabrukker på Kirkelandet. De kjøpte leilighet i Vågebakken 2 og der ble de til alle tre barna var født. I 1960 kjøpte de rekkehus i Teistholmveien på Gomalandet, og ble boende der til Knut døde i 1969.
I 1970 traff Kari sin nye mann, Rolf Meyer. De møttes på på Grand Hotel i Kristiansund. Rolf var reisende handelsmann og besøkte ofte Kristiansund i sitt arbeid, og det oppstod rask søt musikk. Dette skulle bli begynnelsen på et forhold som varte helt til Kari døde i 2019.
I 1971 flyttet Rolf og Kari med Heidi og Wenche til Ytre Arne utenfor Bergen. Der bodde de et år før Kari og Rolf kjøpte rekkehus i Nipedalen på Lyngbø i Bergen.
Mens barna var små hadde Kari deltidsjobb på forskjellige klesbutikker i Kristiansund. Hun jobbet en stund hos brødrene Borochsteins på Dressmagasinet øverst i Kaibakken, deretter var hun i noen år i skobutikken som lå vegg i vegg. Senere var hun hos Nytt og Nett i Hauggata. Hun var også aktiv i Røde Kors, og bidro blandt annet med å gå mannequin når nye kleskoleksjoner skulle lanseres. Vi vet ikke akkurat når, men på et tisdspunkt fikk jobb på skoletannlegens kontor på Allanengen barneskole i byen. Vi barna husker godt at det var litt tryggere å gå til tannlegen når mamma var der.
Kari begynte å jobbe på Det odontologiske fakultet da familien flyttet til Bergen etter at Knut døde. Etterhvert ble hun meget engasjert i kunstnerisk aktivitet og begynte bla å male veggmalerier i voksen alder. Hun startet med poreslensmaling, gikk over til glassmaling, som hun holdt på med til hun var over 80 år.
Hun malte både med acryl, oljefarger og akvareller, og deltok på mange lokale utstillinger i Bergensområdet, fortrinnsvis Åsane der hun bodde. Kari holdt kurs i porselensmailong, olje- og akrylmaling, samt akvarellmaling helt opp til hun var rundt 80 år. Alle som kjente henne
Kari var på alle måter en lys sjel. Hun var åpen for det meste og med på alt som var morro. Nysgjerrig og interessert i det meste og holdt aldri tilbake for å prøve noe nytt. Enten det gjaldt mat, moter (klær) eller kunst. Hun jobbet i mange år i forskjellige klesbutikker både i Bergen og Kristiansund, og var alltid feiende flott når hun gikk på byen med venninger eller for å handle. Samtidig tok hun seg selv lite høytidelig, og begynte det å regne når hun fartet rundt i byen, nølte hun ikke med å trekke på seg en dusjhette hun alltid hadde i vesken, og brydde seg lite om at hva folk tenkte eller sa. Hun brydde seg i det hele tatt veldig lite om hva andre mente. Hun var modig og tok sine valg både i livet og i stil. Hun hadde stor sosial omgangskrets og mange venninner som hun tok godt vare på og som var veldig glad i henne.
Bolig:
Bodde sammen med far Rolf Haugnæss, mor Alma Haaseth, og Torrid, og hushjelpen Margit Elfrida Hansen, flyttet hir 15.10.1933Notater:
Kari og Knut reiste til Bergen da Knut var ferdig med utdannelsen sin, det Knut fikk arbeid på Sundt varemagasin og Kari arbeidet for tannlege Tokken Trædal. Dette var mens de var forlovet. Knut bodde på Eidsvågnesset og Kari var barnepike. Deretter flyttet de til Eidsvågnesset. Kari bodde hos en famlie, mens Knut bodde sammen med en kollega fra Sundt. Knut søkte jobb på den tiden, og fikk stilling ved Berserk fabrikker i Kristiansund.
Først jobbet hun hos tannlege Nesse, men fikk tilbud om jobb hos Tokken Tredal. Han jobbet litt på teateret i tillegg.Barn:
Generasjon: 4
8. Johannesson Gram, Johannes ble født 1891 , Vettei, Under Eggum (sønn av Ørjasson Gram, Johannes Enden og Ovesdatter Tjønjumshagen, Sønneva); døde 1973. Andre Hendelser og Egenskaper:
- Fødsel: 1891, Vettei, Under Eggum
Notater:
Vettei er et gammel navn som sannsynligvis kommer fra “Vedteig”. Navnet blir ofte i eldre kilder brukt om et større område enn det man i dag regner som “Vettei”. Det er ting sióm tyder på at hele “Vetteis-kråni” kan ha vært regna som “Vettei”. Denne boplassen er tidligere husmannsplass under bruk 1 på Eggjo fra ca. 1920. Plassbrukeren da kjøpte ei stue i Kjodnes som de satte opp. De bygde også et uthus. De fikk vedarett i marka ovenfor husene og leide sletten rundt. Området rundt husnene var for lite til å fø dyra de hadde. Utsvaret til Eggjo var ei “skørasaltså”, 1 lauvrauk og 1 uke ljøslått til “Erik-gården”.
I 1949 ble dette bostedet selveiende og kjøpesummen var kr. 1000. Hovedbruket skulle likevel ha forkjøpsrett dersom det ble tale om videre salg.
Johannes og Ingeborg bodde de første årene i Øynahagen under Øyni og Ulvisbakken. Johannes var mye ute på vei- og gårdsarbeid og var sjelden hjemme. Ingeborg hadde da “krøteri og huset”. Etter omlag 30 år på Vettei flyttet de sammen med sønnen Gunnar til Valdres og pakta en gård der. I 1954 flyttet Johannes og Ingeborg tilbake til Borgund og Vettei. Gunnar hadde da bygd nytt hus der.«s99 s. 480», «s99 s. 481»Johannes + Gullaksdatter Øynahagen, Ingeborg. Ingeborg (datter av Knudsen Eggum, Gullak og Sjugursdatter Låi, Liv) ble født 1886; døde 1970. [Gruppeskjema] [Familiediagram]
9. Gullaksdatter Øynahagen, Ingeborg ble født 1886 (datter av Knudsen Eggum, Gullak og Sjugursdatter Låi, Liv); døde 1970. Barn:
- Johannesdatter Gram, Solveig ble født 1911; døde 1983.
- 4. Johannessen Gram, Johannes ble født 4 Okt 1916 , Borgund i Lærdal, Sogn og Fjordane; døde 2006, Øvre Årdal, Sogn og Fjordane; ble begravet 2006, Øvre Årdal, Sogn og Fjordane.
- Johannessen Gram, G.
- Johannesdatter Gram, I.
- Johannessen Gram, K.
10. Larsen, Even ble født 6 Jun 1883 , Furnes, Vang, Hedmark; ble døpt 8 Jul 1883 , Furnes, Vang, Hedmark (sønn av Olsen, Lars og Olsdatter, Eline). Andre Hendelser og Egenskaper:
- Yrke: Gårdbruker
- Bolig: 1900, Deglum Store, Furnes, Vang, Hedmark
- Bolig: 1910, Putten, Vang, Oppland
Notater:
Fødsel:
http://da.digitalarkivet.no/ft/person/pf01036398002926/
Døpt:
http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=3558&idx_id=3558&uid=ny&idx_side=-48
Bolig:
Tellingskrets KirkekredsenEven + Knutsdatter Brekken, Ingeborg. Ingeborg ble født 21 Okt 1881 , Furnes, Vang, Hedmark. [Gruppeskjema] [Familiediagram]
11. Knutsdatter Brekken, Ingeborg ble født 21 Okt 1881 , Furnes, Vang, Hedmark. Andre Hendelser og Egenskaper:
- Bolig: 1910, Putten, Vang, Oppland
Notater:
Fødsel:
21.10.1881
Bolig:
21.10.1881
Død:
YBarn:
- Larsen, Karen
- Larsen, Inger (Usikkert)
- Larsen, Konrad (Tvilling)
- Larsen, Augen (Tvilling)
- Larsen, Ivar
- Larsen, Hilmar
- Larsen, Martin
- Larsen, Olaf
- 5. Larsen, Mathea Røn i Valdres ble født 19 Mai 1922 , Røn Valdres; døde 13 Feb 1997, Øvre Årdal, Sogn og Fjordane; ble begravet 1997, Øvre Årdal, Sogn og Fjordane.
12. Andersen Fjeldvig, Disponent John ble født 26 Des 1888 , Sinsaker, Trondheim, Sør-Trøndelag; ble døpt 24 Feb 1889 , Lade på Strinden i Sør-Trøndelag (sønn av Johnsen Fjeldvig, Snekker og Bødker Anders og Berntsdotter Tillermark, Karen); døde 21 Apr 1961, Trondheim; ble begravet 16 Sep 1961, Tilfredshet Kirkegård i Trondheim. Andre Hendelser og Egenskaper:
- R-S3227: Y
- SBOK: Y
- Bolig: 1900, Rosenborggt 34, Trondheim, Sør-Trøndelag
- Konfirmasjon: 1903, Bakke kirke i Trondheim
- Bolig: 1910, Rosenborggt 34, Trondheim, Sør-Trøndelag
Notater:
Faddere:
John ble døpt på Lade i 1889 og fadderne ved dåpen var husmand Bernt Madsen Tiller og ektefelle Dorteha, arbeidsmand Nils Andersen Bye og hustru Anna, bødker Sven Olsen Torseth, pige Karoline Berntsdatter Tiller. Han far Anders var bødker og hadde flyttet fra gården Fjølvik ved Storevatnet på Fosen, og inn til Trondheim. Han kjøpte Rosenborgsgt 34, som ble familiens bolig til John var voksen.
I 1910-tellingen står John oppført sammen med familien i Rosenborgsgaten34. Der bor han, 22 år gammel, sammen med foredrene Karen og Anders og søskenene Bernt, Alfred, Kristian, Asbjørn, Karen, Kristiane, Dagny, Solveig og Hjørdis Fjeldvig. John er oppført som kontorist Kulforretning, og det samme er broren Bernt. De bor i 1. etasje og betaler kr. 360,- i husleie pr. år,, , , , ,
John Fjeldvig var en aktiv idrettsmann og for sitt arbeid i sprotsklubben Brage, ble han æresmedlem der den 7.8.1922.
I klubbens 25 års festskrift står det: “.... John Fjeldvig som også satt (som formann) et halvt år, da han gikk ut og startet “Brage”. Han fant forholdene “for trange” og vilde ha mer luft . Hans senere arbeide i “Brage” viste at medlemmene ved valget av ham var klar over “muligheten av en god ledelse”. Dette var tidlig på våren 1907, og den 24. mars s.å. samledes 12 unge menn i daværende Café Munken, Schultz gate. Med begeistring hilste man forslaget om å danne egen klubb, og på generalforsamling 6. april fikk klubben navnet Sportsklubben Brage.
Stifternes navn var: John Fjeldvig, Maritn Nilsen, Sverre Skagseth, Reidar Wold, Rasmus Sæther, Magne Leistad, Johan Rosbach, Herman Hansen. Ellef Ellefsen, Alf Andersen, Olav Ramfjord, Harald Dahl
John Fjeldvig satt som klubbens leder i 3 perioder: 24.3.1907 til 28.1.1911, 28.3.1916 til 14.2.1918 og 7.8.1922 til 7.4.1926.
en av klubbens store sønner var friidrettsutøveren og mellomdistanseløperen Hjalmar “Hjalle” Johansen. Klubben ble nedlagt i 2009.
John ble opptatt av Odd Fellow Ordenen i Trondheim allerede i 1917, og var blandt de 5 som overtok charteret “loge nr. 42 Humanitas” rundt år 1953-54. Og i 1960 får han tildelt ansvaret som DDS for Trøndelag og Nordland i henhold til Odd Fellow Blad fra den 1. oktober 1960.
Da sønnen Knut ble født i 1918 står John oppført som aktiemegler og i folketellingen fra 1925 står John oppført som “Agent” og at familien bor i Bergsli gate nr 15, 2. etg.
Senere begynte han hos Mendelson & Sønner, det er usikkert når han begynte å arbeide der, kanskje allerede fra 1926 som var det året firmaet flyttet inn i lokaler i Olva Trygvassons gate 1 og i Kjøpmansgata 40. Mendelsom hadde en konfeksjonsfabrikk i Stjørdalsveien 5. John var ansatt der frem til han ble pensjonert. Mendelsons virksomhet omfattet herrekonfeksjon, fabrikasjon av skjorter og arbeidsklær samt sportskonfeksjon. Fabrikkens produksjon var før 2. verdenskrig 150.000 - 200.000 plagg pr år. de mest kjente produktene var "Roald 96" arbeidsklær, "Diplom herrekonfeksjon", "Windsor" skjorter samt "Weekend sport" sportsklær.
Fra 1937 var Henrik Mendelsohn eneinnehaver av firmaet. Firmaet ble beslaglagt av nazistene under 2ndre verdenskrig. Henrik Mendelsohn og hans foreldre ble arrestrert og omkom i fangeleiren Auschwitz.
Ca 100 personer var engasjert i firmaet i 1949. Fru Ragna Mendelsohn (enke etter Henrik mendelsohn) eide firmaet og drev dette sammen med firmaets disponent John Fjeldvig. (kilde: Det norske næringsliv, fylkesleksikon Sør-Trøndelag 1949, Universitetsbiblioteket)John giftet seg med Johannesdatter Hammer, Hjørdis 14 Okt 1916, Domkirken i Trondheim. Hjørdis (datter av Jonsen Hammer, Johannes og Olsdatter Sellid, Jordmor Elen Anna) ble født 22 Nov 1892 , Trondheim; ble døpt 16 Des 1892 , Domkirken i Trondheim; døde 5 Nov 1975, Trondheim; ble begravet 5 Jul 1976, Tilfredshet Kirkegård i Trondheim. [Gruppeskjema] [Familiediagram]
13. Johannesdatter Hammer, Hjørdis ble født 22 Nov 1892 , Trondheim; ble døpt 16 Des 1892 , Domkirken i Trondheim (datter av Jonsen Hammer, Johannes og Olsdatter Sellid, Jordmor Elen Anna); døde 5 Nov 1975, Trondheim; ble begravet 5 Jul 1976, Tilfredshet Kirkegård i Trondheim. Andre Hendelser og Egenskaper:
- Referanse nummer: 23
- SBOK: Y
- Bolig: 1900, Munkegaden, 1 etg, Leilighet 1, Trondheim, Sør-Trøndelag
- Konfirmasjon: 1908, Domkirken i Trondheim
- Bolig: 1910, Rebslagerveiten 15, Trondheim, Sør-Trøndelag
Notater:
I 1910-tellingen bor Hjørdis sammen med foreldrene Johannes og Anne Hammer og søsteren Astrid og pleiesønnen Harald Hammer. I tillegg bor det en tjenestepike der, Thea Roaldseth og fetteren Bjarne Hammer. Han er sannsynligvis bare på besøk, for han står oppført som bostatus “midlertidig”. Hans yrke er oppført som “Jordbruker f.t. telefonarbeider”.
Hjørdis jobbet som “kontordame Handelskontor”.
Det er ikke så mye vi vet om Hjørdis barndom og oppvekst. Hennes far, Johannes, var født på gården Hammer i Levanger i Nord-Trøndelag i 1856. Gården ligger vakkert til ved den østre enden av Hammervatnet langs E6 nordover, og det er antatt at den eksisterte som gård i allefall så sent som i vikingtiden. Hammer ble nevnt første gang i skriftlige kilder omkring 1430, og var da delt i 2 bruk. I dag består den av i alt 15 bruksnummer. I 1816 finner vi at gården har seterett på Hofsetra. Hammer var fritatt for soldathold, og årsaken til dette var at gården var skyss-stasjon, men i 1803 er Hammer nevnt som nytt dragonkvarter. Fra omtrent midten av 1800-tallet var den bosted for lærerne i kretsen, og det ser også ut som det har vært fast skole der i årene like før Gullberget skole ble bygd. i 1900, omtrent da Hjørdis var jente på gården bodde det 5 bønder, 2 tjenestefolk, 14 “innerster” og 5 husmannsfolk på gården. En innerster var en som leide rom eller hus, og som hadde sin egen husholdning. De kunne være fattige eller velstående, og de hadde som regel et eller annet yrke (skomaker, snekker e.l.).
Det var bror til Johannes, Jon som arvet gården og vi finner Johannes igjen
i Repslagerveiten 15 i Trondheim i folketellingen i 1910.Barn:
- 6. Fjeldvig, Knut ble født 28 Mar 1918 , Bakke i Trondheim; ble døpt 26 Mai 1918 , Bakklandet menighet i Trondheim; døde 16 Jun 1969, Kristiansund Sykehus i Kristiansund; ble begravet 23 Jun 1969, Tilfredshet Kirkegård i Trondheim.
14. Haugnæss, Rolf ble født 19 Apr 1898 , Klostergaden, Trondheim, Sør-Trøndelag; ble døpt 21 Jun 1898 , Domkirken i Trondheim (sønn av Bengtsen Haugnæss, Sjersant Ole og Jonsdatter Grønlie, Hanna); døde 1 Des 1983, Trondheim Syke og Aldershjem, Trondheim, Sør-Trøndelag; ble begravet 9 Mai 1984, Tilfredshet Kirkegård i Trondheim. Andre Hendelser og Egenskaper:
- SBOK: Y
- Bolig: 1900, Grensen 1 i Trondheim
- Bolig: 1910, Grensen 1 i Trondheim
- Bolig: 1934, Klæbuveien 132a i Trondheim
Notater:
Familien Haignæss kom opprinnelig fra gården Haugnes på Geitastrand i Orkdal i Sør-Trøndelag. Foreldrene bodde i Klostergaten 34 i Trondheim da Rolf ble født og døpt.
Bolig:
Bodde sammen med kone Alma Haaseth, Kari og Torrid, og hushjelpen Margit Elfrida Hansen, flyttet hir 15.10.1933
Gravlagt:
Felt 25, Rad C, Grav 07.Rolf giftet seg med Haaseth, Alma 29 Jun 1929, Trondheim. Alma (datter av Andreassen Haaseth, Jørgen Magnus og Evensdatter Soggemoen, Hanna) ble født 14 Aug 1904 , Veblungsnes i Møre og Romsdal; ble døpt 18 Sep 1904 , Grytten Kirke på Vegblungsnes i Møre og Romsdal; døde 28 Apr 1993, Trondheim; ble begravet 26 Mai 1993, Tilfredshet Kirkegård i Trondheim. [Gruppeskjema] [Familiediagram]
15. Haaseth, Alma ble født 14 Aug 1904 , Veblungsnes i Møre og Romsdal; ble døpt 18 Sep 1904 , Grytten Kirke på Vegblungsnes i Møre og Romsdal (datter av Andreassen Haaseth, Jørgen Magnus og Evensdatter Soggemoen, Hanna); døde 28 Apr 1993, Trondheim; ble begravet 26 Mai 1993, Tilfredshet Kirkegård i Trondheim. Andre Hendelser og Egenskaper:
- Alias: Alma Haugnæss
- Referanse nummer: 7
- SBOK: Y
- Bolig: 1910, Veblungsnes i Møre og Romsdal
- Konfirmasjon: 21 Sep 1919, Vestnes i Møre og Romsdal
- Bolig: 21 Sep 1919, Furland i Møre og Romsdal
- Bolig: 1925, Elgeseter gate 9 i Trondheim
- Bolig: 1934, Klæbuveien 132a i Trondheim
Notater:
Alma dro fra Vestnes til Trondheim som ung pike, og bodde hos familien Lunde-Johansen i sylære. Fru Lunde-Johansen ble kalt Tante Gumi, og hun var søster til Almas far, Jørgen Magnus. Hennes fulle navn var Anna Henninge Haaseth.
Det var der Alma lærte søm, som hun ble så flink til og som hun fortsatt med gjennom hele livet. På bilder av Alma og barna kan ma se at hun alltid var elegant og at Kari og Torrid var pent og moderne kledd. Hun fortalt også at undr krigen så snudde hun en dress for morfar, dvs at hun sprettet den opp og sydde den sammen slik at vrangsiden kom ut og dressen så ny ut.
Hun bodde hos familien Lunde-Johansen til hun traff Rolf Haugnæss og giftet seg med ham.
Ekteparet Lunde-Johansen hadde en adoptert datter som het Judit, gift Røst. Lunde-Johansen var døv, og jeg husker at mamma fortalte at de lærte seg litt døvespråk (tegnspråk) for å kunne kommunisere med ham. Mamma lærte oss noen slike tegn da vi var små, men siden vi aldri fikk praktisert det, så gikk det etterhvert i glemmeboken.
Da Alma og Rolf var forlovet, reiste de på tur til Haaseth i Fræna. Helen Haaseth, Almas søskenbarn (datter av Anton Haaseth) forteller i et intevju jeg hadde med henne i 2015 at hun kunne huske at de to nyforlovede lå på låvebrua på gården og sang.
Alma var en meget praktisk og driftig dame, hun sydde klær til familien, både mann og barn og tok i mot oppdrag fra privatpersoner. Hun jobbet også en tid i en pelsbutikk i Trondheim.
Døpt:
Faddere: Andreas O Sogge og hustru Ingeri Olsdatter. Ungkar Andreas M. Soggemoen, Pike Gurine O. Sogge, Kone Helene Kr. Haaseth
Bolig:
Bor sammen med: Magnus, Hanna, Olga, Anna, Helga, Marting og Lars Roaldseth Blikenslagersvend
Bolig:
Står i kirkeboken da hun konfirmerer seg at hun bor på Furland
Bolig:
Bor sammen med Lunde Johasen, tante Anna Johansen (Haaseth), og Judith Johansen. Da var hun butikkdame
Bolig:
Bodde sammen med mann Rolf Haugnæss, Kari og Torrid, og hushjelpen Margit Elfrida Hansen, flyttet hir 15.10.1933Notater:
Rolf og Alma giftet seg i Bakklandet kirke den 29.juni 1929. Forlovere var Fu Anna Johansen og Fyrverker Ole Haugnæss.
I folketellingen for Strinda 1934 står familien oppført i, 2. etasje. De hadde 4 rom med kjøkken og bad, og husleien var kr. 75.
De hadde også en hushjelp som het Margit Hansen, f. 25.4.1909. Hun var da ugift.
,Barn:
- 7. Haugnæss, Kari ble født 17 Des 1930 , Lerkendal, Trondheim, Sør-Trøndelag; ble døpt 23 Des 1930 , E. C. Dahls Stiftelse i Trondheim; døde 18 Okt 2019, Åsane i Bergen; ble begravet 11 Sep 2020, Vestre Gravlund i Oslo.
- Haugnæss, Torrid ble født 17 Feb 1933 , Trondheim; ble døpt 19 Feb 1933; døde 15 Sep 2021, Trondheim.